köpek eğitimi

Belçika Kurdu Satılık Yavru İstanbul

kopus1 185

Belçika Kurdu cinsi köpekler, evvelden bir Çoban köpeği olarak kullanılmaları ve bunun için yetiştirilmeleri düşünülerek üretilmiştir. Ardından zekâları, atik, cesaret sahibi, ve kuvvetli köpekler olmaları sebebiyle birden fazla sahada kullanılmaya başlandı ve devam etti. Belçika Kurtları, günümüzde başta Polis köpeği olmak üzere muhafaza ve bekçi köpekleri olarak kullanılıyorlar. Belçika Kurdu satılık yavru İstanbul

Belçika Kurdu Cinsleri

  • Belçika Kurtlarının kendi içlerinde 3 farklı cinsi mevcuttur. Bunlar ise;
  • Kahverengi gövdeli, siyah maskeli ve kısa tüylü Malinois,
  • Dalgalı ve uzun tüye sahip, kahverengi gövde ve siyah maskeli Laekenois,
  • Son olarak da siyah maskeli, düz ve uzun kahverengi tüylere sahip Groenendael cinsidir.

Belçika Kurtlarının Görünüşü

Umûmiyetle sportif bir cüsseye sahip hareketli köpeklerdir. Uzun burunları, ince yüz hatlarını tamamlayacak vasıftadır. Sivri uçlu, yukarı doğru dik vaziyette kulaklara sahiptirler. Gözlerinin yanından ve burunlarının altından itibaren siyah maskeleri mevcuttur. Kahverengi, koyu sarı, kızıl ve siyah renklerde yüz maskeleri olabilir. Bazı cins Belçika Kurtlarında tamamen siyah maske bulunur.

Belçika Kurtlarının Karakteri

kopus1 190

Çok zeki ve sportif hayvanlardır. Çalışmaya olan azimleri hayret verecek cinstendir. Talim yapmaya hassas ve kabiliyetlidirler. Temel itaatte dünyada sayılı köpekler arasında yer alırlar. Vahşi ya da saldırgan karakterli olmasalar bile çoğu zaman asabî ve saldırgan davranabilirler. İşlerine sadık hayvanlar olduklarından ve yaptıkları işin sıkıcı olabileceği düşünüldüğünde asabî ya da saldırgan olmaları bir nebze anlaşılabilir. Bu, Belçika Kurdunun, işini sadâkat ve itina ile yaptığını gösterir. Bu sebeple yabancı veya düşmanlara karşı tehlikeli olabilirler. Buna rağmen diğer evcil hayvanlarla iyi geçindikleri söylenebilir. Kovalama insiyakına sahip hayvanlar olmalarından mütevellit, kendilerinden kaçan evcil hayvanları ya da kedileri kovalayabilirler.

Belçika Kurtlarının Bakımı

Bu hayvanların, bolca talim yapmaya ve çalışmaya ihtiyaçları vardır. Gün boyunca talim yapmaları ya da çalışmaları onlara tesir etmez. Bu sebeple her gün en az 1 saat olmak üzere talim, terbiye ve gezinti ihtiyaçlarının karşılanması lâzımdır. Apartman gibi mekânlarda yaşayabilmeleri imkân dâhilinde olsa da, onlar için en iyi mekânlar bahçeye sahip evlerdir. Hususiyetleri ve karakterlerinden kaynaklı çok iyi bir dost olabilirler. İlk kez köpek sahibi olacaklara pek tavsiye edilmez. Muhafaza etme insiyakına sahip hayvanlar olduklarından dolayı kalabalık mekânlara ve yabancı kişilere karşı alıştırılmalılar. Çocuklarla iyi anlaşırlar ve onları muhafaza ederler. Yabancı olarak gördüğünde bile çocuklara karşı temkinlidirler lâkin onları korkutabilirler. Çocuk sahibi olan kişiler buna dikkat etmelidir. Ailesi olarak gördüğü çocukları muhafaza etmek için yüksek sesle konuşan bir başka çocuğu tehdit olarak idrak etmesi ve korkutması muhtemeldir. Tüy dökmelerinin belli bir zamanı yoktur. Tüm yıl boyunca tüy dökebilirler. Tüylerinin, her hafta fırçalanması lâzımdır.

Belçika Kurtlarının Tarihi

Bu köpeklerin tarihleri, 19. yüzyılın başlarına dayanıyor. Evvelâ, sürüleri gütmesi için Laekenois ve Groenendael cinsleri kullanılmıştır. Ardından bu köpekler, çok zeki ve üstün kabiliyetli olmaları sebebiyle başka mecralarda da kullanılmaya başlanmıştır. Bunun ardından ise Malinois cinsi Belçika Kurtları ortaya çıkmış ve günümüze kadar gelmiştir. Malinois cinsi bugünlerde Polis vazifelerinde, en yaygın kullanılan köpeklerden biridir.

Belçika Kurtları Hakkında Umûmî Bilgiler

(Erkek köpeklere göre yazılmıştır.)

Boy: 61 ilâ 66 cm

Ağırlık: 24 ilâ 29 kg

Renk: Kahverengi, koyu sarı ve kızıl gövdeli ve siyah maskelidirler. Groenendael cinsi tamamen siyah olabilir.

Tüyler: Her bir cins birbirinden farklı tüylere sahiptir. Malinois, kısa ve sert, Laekenois, uzun, orta sertlikte ve dalgalı, Groenendael ise, uzun ve yumuşak tüylere sahiptir.

Terbiye: Çok heveslidirler. Kolay terbiye verilebilir ve kabiliyetlerini göstermekten hoşlanır.

Hastalık Yatkınlığı: Nadir kalça çıkıkları dışında pek hastalık yatkınlıkları yoktur.

Ömürleri: 13 ilâ 15 yıl

 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Belçika Kurdu Satılık Yavru İstanbul