köpek eğitimi

Satılık Golden Köpek

Satılık Golden Köpek

Dünyada ve Türkiye’de çok yaygın olarak beslenen bir köpek cinsi ola Golden Retriever’lar aynı zamanda çok da zekidir. Çok uysal olması ve bakımlarının çok kolay olması sebebi ile apartman dairelerinde kolayca beslenebilmektedir. Kökeni eski İngiltere-İskoçya’ya dayanmaktadır. 19. yüzyıllarda yaygın olarak görülmeye başlanmışlardır. İngiltere ve İskoçya sınırında görülmüş olan bu köpek eski zamanlar av yapımında kullanılmaktadır. Burunları çok iyi olan bu köpekler arama kurtarma operasyonlarında da görev almıştır.

Türkiye’de birçok aile tarafından beslenmesi onları iyi huylu bir arkadaş haline getirmiştir. Çocuklar ile olan ilişkileri de çok yakın olan bu köpekler oldukça da hareketlidir. Eğer siz de Satılık golden köpek arıyorsanız Türkiye’de hemen hemen bütün evcil hayvan satan shop’larda bulabilirsiniz. Fiyatları biraz pahalı olan bu köpekleri 400 ile 500 lira arasında bulmanız da mümkündür. Avcılık yaptığı dönemler kuş avlarında kullanılan bu köpekler sürekli etrafta bir şeyler arar gibi gözükmektedir.

Diğer insanlarla ve diğer evcil hayvanlarla en iyi anlaşan köpek cinsi olan Golden Retriever’lar size adeta bir dost olacaktır. Sahiplerine çok sadık olan bu köpeklerin eğitimi kolay olmaktadır. Eğitim konusunda zorluk çıkarmayın köpeklerin başında gelen bu köpeklerin eğitimine küçük yaşta başlandığı takdirde eğitime tepki verme süreleri de oldukça kısalacaktır. Günlük olarak egzersiz ihtiyacı duymakta olan bu köpekler uzun yürüyüşlerden hoşlanmaktadırlar. Sahil kesimlerinde yaşan hayvan sahipleri Golden Retriever’ların deniz kenarında koşmaktan çok zevk aldıklarını söylemektedir. Bu cins köpekler, köpeklere uygun yapılan IQ testlerinde tüm köpekler arasında 4. sırada çıkmışlardır. Satılık Golden Köpek almak evinizde küçük çocuk varsa çok iyi tercih olacaktır. Dadılık görevini de üstlenecek olan bu köpekler çocuğunuza arkadaşlık yapma konusunda oldukça başarılı olacaktır. Birçok işte kullanılan bu köpeklerin rehber niteliği de vardır. Görme engelli insanlara yol göstermek için de kullanılan bu köpekler bu işler için özel olarak eğitilmektedir.

Birçok renk seçeneği olan bu köpekler genellikle sarı tonlarında olmaktadır. Hep düz renleri olan Golden’lar bazen 2 renge de sahip olabilmektedir. Çok nadir görülen düz siyah renkleri de mevcuttur. Bakımı kolay olsa da orta derece tüy dökmesi biraz evi kirletebilmektedir. Fakat bütün köpekler tüy dökebilir. Bu çok normaldir. Çok fazla söz dinleyen bu köpekler ortalama olarak 12 – 13 yıl yaşarlar. Ölümlerinin geneli yaşlılık nedeniyle olsa da bazı sağlık sorunları yaşayabilirler. En çok görülen sorun ise kalça displazisi (çıkığı) olmaktadır. Bunun sebebi ise çok hareketli ve orta büyüklükte bir köpek olmalarıdır. Satılık Golden köpek almak istiyorsanız onun aşılarını düzenli olarak yaptırmanız ve veteriner kontrollerini aksatmamanız gerekmektedir.

Golden Retriever Özellikleri

Çok sportif bir köpek ırkıdır. Boyutları ise erkekler 56 ve 61 cm arasında değişmektedir. Dişilerde ise bu uzunluk 51 ve 56 arasındadır. Ağırlık ise erkeklerde en yüksek 36 kilo olur iken, dişilerde 32 kilodur. Bu kiloların üstünde olan köpekler yağlanma oranının yüksek olduğu köpeklerdir. Egzersizleri aksatmadan her gün düzenli olarak yaptırdığınız takdirde köpeğiniz eski kilosuna kısa sürede dönecektir. Satılık Golden köpek birçok köpek çiftliğinde de satılmaktadır. Çok popüler olması bu yüzden olan bu köpekler, tek batında yaklaşık 10 yavruya kadar doğum yapabilmektedir. Golden Retriever cinsi köpekler ilk defa köpek sahibi olan aileler için de oldukça uygun köpeklerdir. Her aileye kolayca uyum sağlayabilen cinslerdendir. Amerika’nın en popüler köpek anketinde en üst sırada olan bu köpekler, Amerika da nerdeyse her 20 aileden 1’inde beslenmektedir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

  • Zeynep
    7 yıl önce

    Yavru golden köpek almak istiyorum ??

    yorum beğen

Sıradaki içerik:

Satılık Golden Köpek

https://www.petyavru.com