köpek eğitimi

Evcil Köpek Satışı

394576 3 4 caceb

 

Günümüzde şehirleşmenin en üst düzeye çıkması ve insanların doğal hayattan oldukça uzaklaşması sonucunda, insanlar da bulundukları ortamları doğal hallerine getirmeye çalışmaktadır. Bu sebeple özellikle günümüzde evcil hayvan besleyen insan sayısı daha çok olmaktadır. Bulundukları apartman dairelerini biraz olsun renklendirmek, biraz daha doğal yaşamın içinde olabilmek için ev ortamında köpek beslemek sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Günümüzde bu bakımdan evcil köpek satışı yapan bir pet shop bulunmaktadır. Kendi ilgi ve zevklerinize göre buralardan istediğiniz cinste bir evcil köpek alabilir ve ev ortamında besleyebilirsiniz. Bu evcil köpekler fiyat olarak cinsine göre farklılık göstermektedir. Özellikle evcil köpek sahiplenmek isteyen kişilerin, satın aldıkları köpekleri küçük yaşta almaları tavsiye edilmektedir. Küçük yaşta olan köpekler, yaşı ilerleyen köpeklere göre daha pahalı olmasına rağmen, küçük yaştaki hayvanları tercih etmek daha doğru olmaktadır. Zira yaşı ilerleyen köpeklerin ev ortamına adapte olması ve sizi sahibi olarak benimseyip, itaat etmesi daha güç olmaktadır. Genç yaşta alınan köpekler daha kolay uyum göstererek, sahibini daha kolay benimsemektedir. Bu noktada unutmamak gereken önemli bir nokta da, evcil köpek beslemenin çok büyük sorumluluk gerektirdiği bir durum olmasıdır.

 

Belli bir süre evcil köpekleri sahiplenen kişilerin sabır göstermeleri ve köpeğe anlayışla yaklaşmaları çok önemlidir. Zira ev ortamına aldığınız köpekler, ev ortamına anında uyum sağlayamaz. Ortama uymak için belirli bir süre zarfına ihtiyaç vardır. Bu süreçte ev ortamında çeşitli havlama reaksiyonları, tuvaletini uygun olmayan yere yapma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunları aşmak için köpeğe öncelikli olarak bir eğitim vermek gerekir. Köpeklere verilen eğitim, köpeğin uyum sürecini belirleyen esas faktördür. Zira köpekler içgüdüsel olarak ev ortamına uyumlu canlılar değildir. Köpeklerin genel olarak yaşam alanları dış dünyadır. Ev ortamı köpeklere yabancı bir ortam geldiği için öncelikle bir alışma süreci olmak zorundadır. Bu süreçte de köpeklere tuvalet eğitimi, itaat eğitimi gibi çeşitli eğitimlerin verilmesi gerekmektedir.

 

Apartman tarzı ortamlarda beslemek için daha uygun olan ve uyum süreçleri daha hızlı olan bazı köpek ırkları bulunmaktadır. Bu konuda özellikle bazı köpek ırklarının ev ortamlarına uyum süreçlerinin biraz uzun olduğu görülmektedir. Bunun yanı sıra bazı hayvanlarda saldırganlık reaksiyonları da görülebilir. Günümüzde çok popülerleşen bir köpek ırkı olan Pug, aynı zamanda apartman ortamına da en uygun olan köpeklerden olmaktadır. Bu açıdan Pug cinsi köpekler apartman ortamında beslenilmek için tercih edilebilir. Sahibine son derece bağlı olan bu ırk, hiçbir saldırganlık reaksiyonu göstermez ve ortama kolayca uyum sağlayabilir. Yine Pug cinsi köpeklerle benzer özellik gösteren Beagle cinsi köpekler de apartman tarzı ortamlara son derece uyumlu cinsler olarak bilinmektedir.

 

Chihuahua, Kaniş, Yorkshire Terrier, Amerikan Cocker gibi köpek cinsleri de apartman ortamına kolayca uyum sağlayan bir diğer köpek ırkları olarak bilinmektedir. Özellikle apartman ortamında köpeklerin havlamasını istemeyen, saldırganlık eğilimi göstermesini istemeyen kişiler için bu cins köpekler gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Bu köpekler fiziksel yapıları itibari ile de son derece ufak bir yapıda olduğu için ev ortamına daha uyumlu olmaktadırlar. Bazı köpek cinsleri büyüdüğü takdirde aşırı büyüme gösterebilmektedir. Bu durum da ev ortamındaki yaşamı zorlaştırmaktadır. Alman kurdu, Sibirya kurdu gibi köpek ırkları insanlara son derece bağlı olan ırklar olarak bilinmesinin yanında, fiziksel yapıları itibariyle tercih edilmediği durumlar olmaktadır. Zira bu tür cinsler büyüdüğü zaman oldukça iri bir yapıda olabilmektedirler.

 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Evcil Köpek Satışı

https://www.petyavru.com