köpek eğitimi

Boerboel Satılık Yavru

Boerboel cinsi köpeklerin kökeni Güney Afrika’ya dayanmaktadır. Güney Afrika’da olmasının sebebi ise Afrikalıları Aslanlar ve Kaplanlardan korumak içindir. Çünkü bu köpekler Dünyanın en güçlü 10 köpeği arasındadırlar. Hatta bir dönem yetiştirilmesi yasaklanmıştır. Çünkü bazen çok saldırgan olabilmektedir. İlk olarak görüldükleri tarih yaklaşık 1650 yıllarındadır. Yaygın olarak görülmesi de 1930’ları bulmuştur.  Boerboel Satılık Yavru fiyatları da oldukça yüksek olmaktadır. Çünkü çok fazla kişinin sahip olmak istediği bu köpekten çok fazla yoktur. Hatta genellikle yavrular doğmadan satılmış olur. Doğmamış yavrular genellikle 1500 dolardan alıcı bulmaktadırlar. Eğer yetişkin bir Boerboel satın almak isterseniz de ortalama 3700 – 3800 doları gözden çıkarmanız gerekecektir.

 

             Boerboel Satılık Yavru bulmanız bu nedenle biraz zor olmaktadır. Bunların yanında çoğu ülkelerde yetiştirilmesinin yasak olması da bu zor durumu daha da zorlaştırmaktadır. Dünyanın en güçlü köpeklerinden biri olan bu köpeklerin boyları erkeklerde, 65-70 cm arası ; dişilerde ise 60-65 cm arası değişim göstermektedir. Yetişkin bir Boerboel cinsi köpekleri erkeklerde 70-90 kg, dişilerde ise 65-85 kg arasındadır. Bu saldırgan köpeklerin ortalama yaşam süreleri 10-12 yıldır.

 

Eğitmediğiniz takdirde oldukça saldırgan ve asosyal bir köpek olacaktır. Bu nedenle temel olarak alınması gereken itaat eğitimine 5 aylıkken başlanması önerilmektedir. Ve Boerboel Satılık Yavru eğitirken verdiğiniz komutları algılayabilmesi için onun anlayacağı dilden yani hareketlerinizle komutu desteklemelisiniz. Yavru bir Boerboel sahibiyseniz onu diğer köpeklerle buluşturmalısınız. Sürekli dışarı çıkarıp gezdirmeli diğer insanlarla tanıştırmalısınız. Eğer bunu yapmazsanız büyüdüğü zaman çok asosyal olacaktır ve hiç kimseyle anlaşamayacaktır. Saldırganlığından ötürü diğer köpeklerle oldukça sorun yaşacaktır. Bunların yanında yabancılara da sürekli saldırmak isteyecektir. Bu nedenle yavru iken hızla sosyalleştirilmelidir. Yoksa aşırı korumacı olan içgüdüsü devreye girecektir ve sizi zor durumda bırakacak şeyler yapabilir.

 

Evde beslenmesi önerilmeyen bu köpekler büyük alanlar istemektedir. Böylece onların günlük olarak yapma ihtiyacı duydukları aktiviteleri de yapabileceklerdir. Çok akıllı olan bu köpek cinsini eğitimlerine küçüklükten başlarsanız kolaylıkla eğitebilirsiniz. Çok iyi bir zekaya sahip olan bu köpekler öğrettiğiniz komutları asla unutmayacaktırlar. Ama bu vereceğiniz komutlar kısa, açık, net olmalıdır. Bunların yanında en önemli husus ise emirleri hareketlerle desteklemektir. Boerboel cinsinin bakımında bahsedecek olursak ise, çok kısa tüylere sahip olan bu köpeklerin bakımları da oldukça kolaydır.

Genellikle kahverengi ve tarçın renkleri vardır. Ayda bir banyo ihtiyacı duyabilen bu köpekler suyu da çok sevmektedir. Yaşlandıkların çeşitli deri hastalıkları, gözlerde bozukluk, kalça çıkıkları gibi hastalıklar görülebilir. Tam bir kas yığını olan bu köpekler işçi, korumacı köpek sınıfındadır. Özellikle Pitbull, Kangal cinsi köpeklerle çok fazla karşılaştırılmaktadır fakat Boerboel cinsi köpekler Aslanlarla, Kaplanlar savaşacak güçte bir köpektir. Çenelerinin geniş olması sayesinde santimetre kare başına yaklaşık olarak 205 kg basınç uygulayabilirler. Çeşitli sitelerde bu köpeklerin karşılaştırılması yapılmaktadır. Fakat bu ölçümler defalarca yapılmıştır. Fakat Boerboel’ler Kangal ile Mastif karışımına benzemektedir. Bir dönem Afrika’da avcılık için kullanılmış olan bu köpek bu nedenle bu kadar saldırgandır. Afrikalı’ların köpeğin bu kadar saldırgan olmasını istemelerinin sebebi ise onların evde olmadığı vakit eşlerini ve çocuklarını Aslanlara karşı korumaktır.

 

Günümüzde pek çok kişi bir Boerboel yavrusu sahip olmak istemektedir. Fakat hem fiyatlarının çok fazla olması hem de çoğu ülkede yasaklanmış olması insanların gözünü korkutmaktadır. Bu da çok normal bir durumdur çünkü bu köpeklerin yetiştirilmesinin yasaklanmasının nedeni çok saldırgan olmasıdır. Büyük tehlikeler oluşturabilecek olan bu köpekleri, Türkiye’de besleyen hayvan severler çok sayıdadır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
benzer içeriklerBENZER İÇERİKLER